Печени картофи с яйца

вход през zajenata.bg
Печени картофи с яйца
24504
Печени картофи с яйца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими съставки:

* 2 големи картофа

* 1 глава лук

* 4 яйца

* 3-4 скилидки чесън

* 100 г кашкавал (настърган)

* 2-3 кромид лук

* 2 супени лъжици зехтин

* Малко сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурната на 200 градуса. Дорбо измийте картофите (не ги белете), набодете ги с вилица и ги поставете директно върху скарата да се пекат около 40 минути.

В тиган със загрято масло се запържват ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат (около 5 минути).

Когато картофите малко изстинат, разрежете ги по дължина и с лъжица извадете средата, но оставете около 5-6 мм заедно с кората. Добавете средата заедно с кашкавала в тигана с лук и чесън, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Подредете картофите в тава върху хартия за печене и напълнете със сместа, но оставете място за яйцето. Във всеки картоф добавете едно яйце.

Пече се на 200 градуса още 15-ина минути, или докато яйцето не стане готово.

Loading the player...
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft