* 2 големи картофа
* 1 глава лук
* 4 яйца
* 3-4 скилидки чесън
* 100 г кашкавал (настърган)
* 2-3 кромид лук
* 2 супени лъжици зехтин
* Малко сол и черен пипер
Загрейте фурната на 200 градуса. Дорбо измийте картофите (не ги белете), набодете ги с вилица и ги поставете директно върху скарата да се пекат около 40 минути.
В тиган със загрято масло се запържват ситно нарязаните лук и чесън, докато омекнат (около 5 минути).
Когато картофите малко изстинат, разрежете ги по дължина и с лъжица извадете средата, но оставете около 5-6 мм заедно с кората. Добавете средата заедно с кашкавала в тигана с лук и чесън, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Подредете картофите в тава върху хартия за печене и напълнете със сместа, но оставете място за яйцето. Във всеки картоф добавете едно яйце.
Пече се на 200 градуса още 15-ина минути, или докато яйцето не стане готово.