Печени картофки с божествена плънка - крехки и пръхкавки, пълнят устата с вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Печени картофки с божествена плънка - крехки и пръхкавки, пълнят устата с вкус:
Печени картофки с божествена плънка - крехки и пръхкавки, пълнят устата с вкус:
13104
Печени картофки с божествена плънка - крехки и пръхкавки, пълнят устата с вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези пълнени картофи на фурна са мечтата на всеки чревоугодник - нежни, пръхкавки и пълни с божествена плънка от шунка и кашкавал . Не може да ги пропуснете, а опитате ли ги веднъж, ще останат за постоянно в сърцето (и небцето) ви! Приготвянето им е лесно като песен, затова без повече хвалби - ето рецептата за печени картофки с божествена плънка :

Пълнени картофи на фурна

Продукти:

4 картофа

80 г шунка

80 г кашкавал или сирене

50 г натурално кисело мляко

зелени подправки (на вкус)

Приготвяне:

Измийте добре картофите, подсушете ги и ги увийте във фолио.

Поставете картофите върху тавичка и печете на 180 С.

Нарежете шунката на ситно, настържете кашкавала на ситно ренде.

Смесете кашкавала и шунката в купа, добавете кисело мляко и разбъркайте добре.

След 1,5 часа извадете картофите от фурната и внимателно отворете фолиото.

Без да изваждате картофите от фолиото, разрежете ги наполовина. Издълбайте меката част. Добавете я към сместа от шунка и кашкавал, и хубаво объркайте всичко.

Напълнете с приготвената смес картофените половинки, без повече да увивате във фолио, за да се зачервят при печенето.

Печете още 15 минути - до готовност на плънката.

Извадете картофите от фолиото и сервирайте.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft