Печени картофки Хрупкав гратин - по-вкусни от пържените!
18 Юни 2015
108645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Препоръчително е да се вземат картофи с еднакъв размер.
Две глави лук се обелват и нарязват на кръгчета.
В намазнена тава подредете нарязаните картофи и лук (като на снимката). Подправете се със сол и черен пипер, добавете с провансалски микс от билки. Залейте с разтопеното масло.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1,5 часа. Когато ястието започне да се запича отгоре, затворете формата с фолио. Времето за готвене може да варира в зависимост от особеностите на вашата фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари