Печени кестени
22 Декември 2011
35899
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кестени - количество според желанието
Важно правило за печените кестени е да бъдат продупчени. Поставете ядката върху кърпа и срежете процеп под формата на кръст - липсата на дупка ще доведе до хвърчащи кестени, почукващи върху стъклото на фурната ви. (Ножът за хляб върши перфектна работа - с него е нужно съвсем лек натиск, зъбците правят мини дупчици/. Нареждаме кестените в тавичка с цепнатината нагоре.
Печем във фурна, на 190 градуса за 15-20 минути.
Белим ги възможно най-горещи. Освен твърдата кора, махаме и тънката кожичка на кестена. Посоляваме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари