Печени крилца в марината
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
16664
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешко месо - крилца 1 кг.
оцет - ябълков 1 с. л.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
чесън - 2 - 3 скилидки
олио - 2 с. л.
червен пипер - 1 с. л.
соев сос - 1 с. л.
джинджифил
мед - 1 с. л.
риган
Крилцата се разрязват на две части и се измиват.
Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват. Добавят се подправките, меда и нарязаните на ситно зеленчуци.
Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Покриват се с фолио и престояват в хладилник поне 3 часа.
Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч. ч. вода - получава се много апетитен сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари