За кюфтетата:
600 гр. мляно месо смес
3 картофа
2 яйца
2 настъргани глави лук
1 и 1/2 пак. бакпулвер
7 супени лъжици брашно
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица шарена сол
3-4 супени лъжици галета
сол, черен пипер, щипка сушен джоджен и други подправки по желание
За плънката:
200 гр. настърган кашкавал
2 яйца
1. Обелете картофите и ги настържете.
2. От съставките за кюфтетата омесете гладка смес. Ако ви се стори недостатъчно твърда, добавете галета в по-голямо количество от написаното. Желателно е да оставите в хладилника за няколко часа.
3. След това от сместа оформете кюфтета, а в средата им направете вдлъбнатина, подобно на гнездо.
4. Поставете кюфтетата в тава, намазана с олио или покрита с хартия за печене.
5. Във всяко кюфтета поставете по малко от плънката (настърган кашкавал, смесен с яйца).
6. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в добре загрята фурна на 200 градуса, около 20 минути. След това отстранете фолиото и печете още 10 минути.