За кюфтетата:
400 гр смесено мляно месо
1 яйце
1 глава кромид лук
6 супени лъжици галета
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици Вегета
малко сол, черен пипер и риган
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
1 кубче пилешки бульон
500 мл вода
1-2 супени лъжици чесън на прах или пресен (счукан или смлян)
малко сол, черен пипер
В блендер нарежете лука. Добавете всички останали съставки, необходими за кюфтетата. Смилайте, докато се получи компактна маса.
От сместа оформете кюфтета. За да не се залепва сместа по ръцете ви, намажете ги с олио. Готовите кюфтета оваляйте в галета, поставете ги върху хартия за печене и печете около 15 минути в загрята фурна.
Разтворете бульона в 500 мл вода. В касерола на котлона разтопете маслото, добавете брашното и бъркайте половин минута. Внимателно прибавете бульона при непрекъснато бъркане, след което - чесъна. Бъркайте, докато сосът се сгъсти. Доовкусете по желание.
Поднесете топлите кюфтета с топлия чеснов сос.