Печени миди с кашкавал и босилек

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печени миди с кашкавал и босилек
Печени миди с кашкавал и босилек
admin
Добавена от: admin
13610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250-300 гр. миди (може и замразени)
200 - 250 гр. масло
1 връзка пресен босилек
300 гр. кашкавал 

Измийте мидите с топла вода, почистете ги от черупките (ако са замразени - размразете и почистете) и ги поставете на дъното на йенска тавичка. Нарежете ситно босилека и го объркайте с маслото. Получената пастичка разстелете върху мидите. Най отгоре настържете кашкавала, покрийте с капак или алуминиево фолио и задушавате във фурна на 18 - градуса около 20 минути. Към края на печенето отстранете фолиото/капака и оставете мидите да се допекат, докато кашкавалът порозовее.
Поднесете запечените миди в черупките им или обелени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft