Печени млечни картофи по френски
28 Декември 2015
18474
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5-6 картофа
2 чаши прясно мляко
2 големи лъжици олио
1 дафинов лист
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер
1 чаша настъргано сирене (по желание)
Нарежете картофите на тънки филийки и ги подредете в намазнена тава.
Загрейте млякото с чесъна, дафинов лист, сол и черен пипер, и оставете да заври. Извадете дафиновия лист и излейте млякото над картофите.
Поръсете със сирене и сложете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час (докато повърхността хване златиста коричка).
Оставете се престои 15 минути в тавата, преди да разрежете - така картофите ще попият по-добре млякото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари