2 патладжани
300 мл доматен сос
1 глава лук
1 малък морков
1 чушка
сол
олио
3-4 с.л. галета
магданоз, целина
млян черен пипер
2 скилидки чесън, счукани
по желание - настъргано сирене/Пармезан/кашкавал за поръсване
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да престоят 30 минути. Отцеждат се от горчивата вода и се изплакват. Намазват се с олио и се изпичат на грил тиган от двете страни. Прехвърлят се в огнеупорен съд.
В тенджерка с малко олио и вода се задушават ситно нарязаният лук и настърганият морков. Добавя се доматеният сок, настърганата (нарязана на много ситно) чушка и подправките. Оставя се да ври на тих огън около 30 минути. Готовият сос се изсипва върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Поръсва се с 1-2 лъжици олио и се запича за много кратко. По желание малко преди края на печенето ястието може да се поръси с настърган Пармезан, кашкавал или сирене.
Порциите се поднасят с нарязан на ситно пресен магданоз.