4 парчета пилешки гърди
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
6 скилидки чесън
1/2 чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка мащерка
1/4 чаша галета
Пилешките гърди начукайте леко с кухненски чук, но не прекалено, за да не станат твърде тънки.
Поставете гърдите в съд, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
В друг съд поставете чесъна, киселото мляко и мащерката и разбъркайте.
Залейте с киселото мляко пилешките гърди и нежно го масажирайте. Покрийте с фолио и поставете в хладилник за около 4 - 6 часа.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В тавата за печене сипете малко олио за готвене.
Извадете пилешкото месо от съда и отстранете останалата част от киселото мляко.
Поставете пилето в тавата за печене и поръсете месото с галета. Печете 40 - 45 минути, докато пилешкото стане готово.