Сигурно мислите, че сте приготвяли картофи по всички възможни начини. Но ние отново ще ви изненадаме с тази лесна и оригинална рецепта, подходяща и за гости, и за похапване пред телевизора. Може предварително да се подготвите, а след това просто да подгреете картофите за кратко и да ги сервирате топли.
Освен това може да проявите и творчество - използвайте различна пица-плънка всеки път!
1. Загрейте фурната на 220 градуса.
2. Нарежете картофите на половинки и ги подредете върху намазнена тавичка. Печете ги от едната страна 15 минути, а след това ги извадете от фурната, обърнете ги и печете още 15 минути.
3. С вилица проверете дали са добре изпечени.
4. След това ги намажете със зехтин.
5. Допечете ги още 10-на минути, докато получат златисто-жълт цвят.
6. След това всеки картоф намажете с част от доматения сос, поръсете с настърган кашкавал и салам.
7. Печете още 3 - 5 минути, докато напълно се разтопи кашкавалът.
8. Украсете с нарязания магданоз.