Маята се разтваря в 50 мл. топло мляко и се добавя една чаена лъжичка захар. Брашното се смесва със захарта, добавят се маята, жълтъците, млякото, ванилията, солта и разтопеното масло. Всички съставки се смесват и се омесва тесто. Оставя се един час да втаса.
Когато тестото втаса, се разточва на кора с дебелина 1 сантиметър. С чаша се изрязват кръгове, които се слагат в намазана с олио тава. В средата на всяко кръгче с пръст се прави дупка и поничките се оставят да втасват, докато се затопли фурната (на 200 градуса, около десет минути). Преди печене отново се натискат в средата и се прави дупка, която се пълни с мармалад. Намазват се със силиконова четка с жълтък или само с малко масло. Пекат се десет минути на 200 градуса, след това фурната се намалява на 180 градуса и се пекат, докато получат красив златист цвят. Готовите понички се поръсват с пудра захар.
Печени понички
4 Март 2015
12279
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари