около 1,5 кг. ребра (8 ребърца)
2 с.л. накълцан чесън
1 ч.л. от всяко – розмарин, мащерка, градински чай и риган, нарязани (ако са пресни)
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. сос Уорчестър
2 с.л. червено вино - портвайн или друго качествено
1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
2 с.л. зехтин
В купа смесете чесъна, розмарина, мащерката, градинския чай, ригана, лимоновия сок, соса Уорчестър, виното, черния пипер, солта и зехтина. Разбийте добре, докато съставките се поемат.
Натрийте с получената марината ребърцата от всички страни и ги поставете в закопчаващ се плик да се мариноват цяла нощ (или поне 6 часа).
Загрейте фурната на 150 градуса и покрийте тавичката с алуминиево фолио. Поставете ребрата на един слой отгоре. Залейте ги с останалата марината. Изпечете ги за около час и 15 минути. Трябва да бъдат кафяви на цвят, но не прегорели, и месото да се отделя лесно от кокала. Извадете тавичката от фурната и покрийте с алуминиево фолио за 15-30 минути. Така твърдите краища на ребрата ще омекнат, а месото ще остане сочно. Поднесете топли.