Смесете водата и олиото в тенджера и загрейте до завиране. Прибавете цялото брашно наведнъж и бъркайте енергично, докато сместа се събере на гъсто тесто, което се отделя от стените на тенджерата. Дръпнете съда от огъня и оставете сместа да се поохлади. След това добавете едно по едно яйцата, като бъркате с миксер след всяко, докато се поеме от тестото.
Напълнете със сместа шприц и шприцовайте толумбичките върху покрита с хартия за печене и намазнена тава.
Печете ги първите 10 минути на 190 градуса, след това още 20-тина минути на 165 градуса. Ако сметнете за необходимо, оставете ги във фурната още 5-7 минути.
Сварете сироп от водата и захарта. Щом заври, оставете го да ври още 5-7 минути. Дръпнете от огъня и след 10 минути започнете да пускате толумбичките в горещия сироп, като ги държите по около половин минута, така че хубаво да попият от сиропа от всички страни. Прехвърлете ги в дълбок съд (тавичка). Останалия сироп възварете отново и оставете да ври още 3-4 минути, след което залейте с него готовите толумбички. В рамките на 1 час ги обръщайте 2 пъти, след което вече ще са готови за консумация.