
Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете горната част на всеки домат и с помощта на остър нож внимателно изрежете вътрешността на домата и отстранете семето. Сложете доматите в тавичка с отворите нагоре и ги закрепете стабилно. В зависимост от размера на доматите, сложете около 1-2 с.л. от кравето сирене на дъното на всяка половинка, като оформите нещо като кладенче с пръсти, така че да се образува легло за яйцата. Счупете по едно яйце във всеки домат, като се опитате да не изтече от белтъка извън домата. Запечете яйцата за 10 минути, колкото да започнат да се втвърдяват. Извадете ги от фурната и ги поръсете с пармезана.
Запечете за още 7-10 минути, докато яйцата се втвърдят до желаната от вас степен.
Извадете ги от фурната и ги оставете настрана за 2 минути. Поръсете ги със сол и черен пипер и украсете с пресен босилек.