Печени яйца по неаполитански
22 Декември 2011
12557
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Изчистете и измийте 3 кафени чашки ориз.
Пуснете го в 1 л, чаша вряща подсолена вода и го варете 20 минути.
Сварете твърдо 6 яйца, обелете ги и ги разрежете на две по дължина.
Отцедете сварения ориз и го разбъркайте с 80 г настърган кашкавал.
Изсипете го в намазана с масло тавичка.
Отгоре сложете бучици от прясно масло и наредете половинките яйца.
Посолете яйцата и ги поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Опечете ястието в силна фурна (15 минути) и го поднесете със съда, в който сте го опекли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари