Печено агнешко за Великден с винен сос
19 Март 2012
38959
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото се нарязва на едри порционни парчета, които се почистват от костите, поставят се с външната страна на долу в тава върху едро нарязания морков, целина и лук, посоляват се леко, поливат се с мазнина и се запичат в силнна фурна, след което се обръщат и пекат при умерена температура. По време на печенето в тавата отстрани се налива по-малко горещ бульон и месото от време на време се полива с получения в тавата сос. Изпеченото месо се изважда, а полученият при печене сос се разбива с брашното и виното, кипва се и се изсипва върху разпределеното на порции месо. Като гарнитура на ястието се поднасят картофено пюре, задушен грах или ориз, свежа салата и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари