Печено агнешко за Великден с винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Печено агнешко за Великден с винен сос
Печено агнешко за Великден с винен сос
admin
Добавена от: admin
38959
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1кг. агнешко месо
2к.ч. мазнина
1 глава кромид лук
1 морков
1/4 главичка целина
за соса:
1к.ч. вино
1с.л. брашно или нишесте
черен пипер и сол

Месото се нарязва на едри порционни парчета, които се почистват от костите, поставят се с външната страна на долу в тава върху едро нарязания морков, целина и лук, посоляват се леко, поливат се с мазнина и се запичат в силнна фурна, след което се обръщат и пекат при умерена температура. По време на печенето в тавата отстрани се налива по-малко горещ бульон и месото от време на време се полива с получения в тавата сос. Изпеченото месо се изважда, а полученият при печене сос се разбива с брашното и виното, кипва се и се изсипва върху разпределеното на порции месо. Като гарнитура на ястието се поднасят картофено пюре, задушен грах или ориз, свежа салата и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft