Печено брюкселско зеле в чили сос
13 Август 2013
21169
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 190 градуса. Върху тавичка объркайте брюкселското зеле в мазнината, за да се покрие равномерно. Запечете във фурната за 20 минути, като разбърквате по средата на печенето, за да се изпекат равномерно. Извадете зелето от фурната и включете само грила на висока степен, като поставите решетката на фурната в горната й третина.
В малка купа разбийте останалите продукти и излейте върху брюкселското зеле, като го разтърсите, за да се покрие равномерно. Запечете на грил за 5 минути, докато захарта в чили соса започне да образува мехурчета и се карамелизира. Наблюдавайте внимателно, защото лесно загарят! Махнете от фурната и поднесете веднага!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари