4 пилешки бутчета с горна част
4 пилешки бутчета (без горна част)
2 люти чушки
1 глава лук
200 мл. пилешки бульон от кубче
• За маринатата:
70 мл. зехтин
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
2 ч.л. шарена сол или чубрица (пикантна)
2 чаени лъжички смлян чесън
1 с.л. оцет
В съд разбъркайте добре зехтина с солта, кимиона, чесъна, шарената сол и оцета. Поставете пилето в дълбок съд. Залейте с маринатата и разбъркайте месото, така че напълно да се облее. След това покрийте съда и го оставете в хладилник за около 6 часа. По желание можете да го приготвите от предната вечер и да оставите в хладилник цяла нощ.
Сварете бистра пилешка супа от бульона.
Загрейте фурната на 220 градуса. В тавичка поставете нарязания лук и нарязаните люти чушки. Върху тях поставете пилешкото и го залейте с марината от същия съд. След това залейте тавата и с пилешкия бульон.
Печете месото 15 минути при температура от 220 градуса. След това намалете температурата на фурната на 180 градуса и печете още 20 минути. От време на време разбърквайте месото. Накрая отново увеличете температурата и оставете пилешкото месо още десетина минути да се запече, така че да получи красив цвят.
Сервирайте го с гарнитура по желание.