Печено месо във фолио

вход през zajenata.bg
Печено месо във фолио
admin
Добавена от: admin
199863
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско месо - около 1 кг цяло парче (бут, рибица)
4-5 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук
1 морков
сол и черен пипер
1 ч.л. сушена мащерка
150 мл. червено вино
4-5 с.л. соев сос

Месото се измива и подсушава добре, след което в него с остър нож се правят малки джобчета и свинското се шпикова с нарязания на парченца чесън. Осолява се добре, натърква се с черен пипер и със сушена мащерка. Свинското се прехвърля в подходящ съд, залива се със смес от виното и соевия сос и съдът се покрива с фолио. Оставя се на студено в хладилник за поне 2-3 часа, за да се маринова добре. 
Охладеното месо се отцежда от маринатата и се поставя върху голям лист алуминиево фолио, като отстрани и под него се пъхват нарязаните на едро лук и моркови. Фолиото се завива добре около месото и се изпича на загрята скара или във фурната (предварително поставено в тавичка с малко вода (или остатъкът от маринатата). Ако се пече на скара, след около 40-50 минути месото се обръща и от другата страна. Ако се пече във фурната, към края на печенето фолиото се развива и месото се допича, докато хване приятна коричка, като от време на време се полива с маринатата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft