Всяка домакиня има своята тайна за приготвяне на вкусно печено пиле, което да е едновременно и сочно, и хрупкаво. Френският вариант е много прост, а приготвеното по тази рецепта пиле е идеално - да се оближеш пръстите!
Чесънът се обелва и се нарязва ситно. Лимонът се набожда с вилица. Фурната се загрява на 190 градуса. Маслото се разбива на гладък крем, добавят се чесънът и магданозът, и всичко се разбърква.
С помощта на пръстите от маслото се взема по малко и се намазва добре под кожата на пилето, така че месото да се покрие добре със сместа. Лимонът също се поставя в пилето и се обвива добре.
Така приготвеното пиле се поставя в тава за печене и се поръсва с виното и бульона (около 1 чаша). Посолява се на вкус, добавя се малко черен пипер и се пече около час и половина на 190 градуса. По време на печенето пилето трябва да се залива със сока от тавата, за да остане сочно.
Пече се, докато месото се зачерви много добре и хване хрупкава коричка. Готовото пиле се покрива с фолио и се оставя да престои 10 минути, за да се задуши добре.