Печено пиле по френски

вход през zajenata.bg
Печено пиле по френски
admin
Добавена от: admin
66738
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле

2 скилидки чесън

4 супени лъжици магданоз

120 гр масло

1 лимон

пилешки бульон (домашен или от кубче)

120 мл сухо бяло вино

прясно смлян черен пипер

сол

Всяка домакиня има своята тайна за приготвяне на вкусно печено пиле, което да е едновременно и сочно, и хрупкаво. Френският вариант е много прост, а приготвеното по тази рецепта пиле е идеално - да се оближеш пръстите!

Чесънът се обелва и се нарязва ситно. Лимонът се набожда с вилица. Фурната се загрява на 190 градуса. Маслото се разбива на гладък крем, добавят се чесънът и магданозът, и всичко се разбърква. 

С помощта на пръстите от маслото се взема по малко и се намазва добре под кожата на пилето, така че месото да се покрие добре със сместа. Лимонът също се поставя в пилето и се обвива добре.

Така приготвеното пиле се поставя в тава за печене и се поръсва с виното и бульона (около 1 чаша). Посолява се на вкус, добавя се малко черен пипер и се пече около час и половина на 190 градуса. По време на печенето пилето трябва да се залива със сока от тавата, за да остане сочно. 

Пече се, докато месото се зачерви много добре и хване хрупкава коричка. Готовото пиле се покрива с фолио и се оставя да престои 10 минути, за да се задуши добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft