Печено пиле с билки и цитрусови плодове
4 Април 2014
9722
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешки бутчета/цяло пиле - според броя на порциите
1/4 чаша зехтин
4 скилидки млян чесън
2 супени лъжици захар
2 лимона (1 изцеден и 1 нарязан)
2 портокала (1 изцеден и 1 нарязан)
1 супена лъжица червен пипер
1/2 глава лук (нарязан)
сол и черен пипер на вкус
В съд се смесват зехтинът, чесънът, захарта, сокът от лимон и портокал, червеният пипер, лукът, сол и черен пипер на вкус.
Кожата от пилешкото се отстранява и месото се поставя в тавичка за печене. Отгоре се изсипва приготвената смес и с нея хубаво се намазва пилето. Отстрани и върху месото се слагат парчета лимон, портокал и лук. Поръсва се обилно с билките.
Пече се около 1 час на 200 º C.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари