Печено пиле с галета

вход през zajenata.bg
Печено пиле с галета
admin
Добавена от: admin
10309
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. бяло пилешко месо (сварено и нарязано на лентички)
250 гр. бекон (тънко нарязан)
150 гр. кашкавал (тънко нарязан)
За сос Бешамел:
4 супени лъжици масло
4 супени лъжици брашно
750 мл прясно мляко
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица горчица
малко сол, черен пипер, червен пипер
За поръсване:
80 гр. масло
180 гр. галета
малко сол, сух магданоз

Сварете пилешкото месо и го нарежете на лентички. Бекона също нарежете на лентички.


Намажете тавичка за печене с масло или олио. Първо подредете пилешкото, след това - бекона, а отгоре -кашкавала.



Междувременно пригответе сос Бешамел: в тенджерка разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте, докато се запържи. След това постепенно налейте млякото, като продължавате непрекъснато да биете сместа. Овкусете с лимоновия сок и подправките - горчица, сол, черен пипер, червен пипер. Готовия бешамел излейте върху кашкавала.

В отделен съд разтопете маслото, добавете галетата, сола и магданоза. Получените трохи от галета разпределете върху ястието равномерно.



Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато галетата стане златисто-кафява.

Оставете ястието да се охлади поне 15 минути, преди да го сервирате.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft