700 гр. бяло пилешко месо (сварено и нарязано на лентички)
250 гр. бекон (тънко нарязан)
150 гр. кашкавал (тънко нарязан)
За сос Бешамел:
4 супени лъжици масло
4 супени лъжици брашно
750 мл прясно мляко
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица горчица
малко сол, черен пипер, червен пипер
За поръсване:
80 гр. масло
180 гр. галета
малко сол, сух магданоз
Сварете пилешкото месо и го нарежете на лентички. Бекона също нарежете на лентички.
Намажете тавичка за печене с масло или олио. Първо подредете пилешкото, след това - бекона, а отгоре -кашкавала.
Междувременно пригответе сос Бешамел: в тенджерка разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте, докато се запържи. След това постепенно налейте млякото, като продължавате непрекъснато да биете сместа. Овкусете с лимоновия сок и подправките - горчица, сол, черен пипер, червен пипер. Готовия бешамел излейте върху кашкавала.
В отделен съд разтопете маслото, добавете галетата, сола и магданоза. Получените трохи от галета разпределете върху ястието равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато галетата стане златисто-кафява.
Оставете ястието да се охлади поне 15 минути, преди да го сервирате.