Печено пиле с лимон и розмарин
3 Септември 2013
45050
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 180 градуса.
За маринатата: сложете всички продукти в кухненски робот и смелете.
Поставете пилешкото в голям закопчаващ се плик, налейте вътре маринатата, затворете добре и поставете в хладилник за поне 2 часа - най-добре за 1 нощ.
Щом сте готови, сложете пилето, заедно с нарязаните лимони, картофите и пресния розмарин в тавичка. Поставете във фурната и печете за около 1 час, докато пилешкото стане златисто-кафяво.
Извадете пилето от тавата, сложете върху топла чиния и покрийте с алуминиево фолио и оставете в покой 10-тина минути.
За поднасянето: залейте порциите пилешко със соса и гарнирайте с картофите и лимоните от тавичката. Добавете няколко стръка пресен розмарин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари