Печено пиле с мед и портокалов сок

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Печено пиле с мед и портокалов сок
Печено пиле с мед и портокалов сок
admin
Добавена от: admin
19444
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 пиле
1 с.л. мед
1 портокал
1 с.л. горчица
1 с.л. микс от сухи подправки, магданоз, риган
1/2 чашка зехтин
1 кг картофи
1 стрък праз
50 гр масло
100 мл прясно мляко
1 с.л. червен пипер
1 чаша вода

В съд се слагат медът, сокът от портокала, горчицата, миксът от подправки, риганът и магданозът. Всичко се обърква много добре и получената марината се нанася с четка върху пилето. Така подготвеното пиле се оставя да се маринова 2 часа.
Маринованото пиле се слага в тавичка, долива се зехтинът, смесен с водата. Първите 15 минути се пече на 250 градуса, след това фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около час и половина. 
След 20-тина минути пилето се изважда и се полива с отделения в тавата сос. 
Гарнитура:
Картофите се обелват и сваряват 20-30 минути. Отцеждат се и се пасират на пюре. 
В тиган се запържва нарязаният праз, посолява се и се поръсва с черен пипер, след което се прибавя към картофеното пюре. Доовкусява се с маслото, млякото и подправки на вкус. 
Пилето се поднася с гарнитура от картофеното пюре и по желание - със салата или туршия. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft