
В съд се слагат медът, сокът от портокала, горчицата, миксът от подправки, риганът и магданозът. Всичко се обърква много добре и получената марината се нанася с четка върху пилето. Така подготвеното пиле се оставя да се маринова 2 часа.
Маринованото пиле се слага в тавичка, долива се зехтинът, смесен с водата. Първите 15 минути се пече на 250 градуса, след това фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около час и половина.
След 20-тина минути пилето се изважда и се полива с отделения в тавата сос.
Гарнитура:
Картофите се обелват и сваряват 20-30 минути. Отцеждат се и се пасират на пюре.
В тиган се запържва нарязаният праз, посолява се и се поръсва с черен пипер, след което се прибавя към картофеното пюре. Доовкусява се с маслото, млякото и подправки на вкус.
Пилето се поднася с гарнитура от картофеното пюре и по желание - със салата или туршия.