1 пиле (или 2-3 порции пилешки гърди)
1 кг пресен спанак
200 гр. краве сирене
200 гр. кисело мляко (1/2 кофичка)
2 яйца
1 с.л. брашно
2-3 с.л. краве масло
1 морков
1 глава кромид лук
подправки на вкус - сол, черен пипер на зърна, копър, червен пипер
Сварете пилето в достатъчно количество подсолена вода. Добавете нарязаните зеленчуци - моркова, лука, а също и част от подправките. Щом месото се свари, извадете го от тенджерата и попарете в останалия бульон измития и накълцан на едро спанак (7-8 минути са достатъчни). Извадете и отцедете спанака.
Разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и половината от сиренето (100 гр). Разредете сместа с част от бульона, след което добавете спанака и разбъркайте всичко много добре. Прехвърлете соса в тавичка, поръсете с копър, черен пипер (или друга подправка), и отгоре подредете нарязаното на порции пиле (или пилешки гърди). Поръсете с червен пипер и залейте с разтопеното масло. Нарежете останалото сирене на парчета и го разпръснете върху соса в тавичката. Печете ястието в загрята силна фурна (на 220-250 градуса) до готовност на соса и докато пилешкото се зачерви приятно.