Печено пилешко в доматен сос
7 Януари 2013
37580
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле (или само пилешки бутчета - около 5-6 броя)
1 бутилка доматен сок (или настъргани пресни домати - около 4-5 домата)
100 г. краве масло
5 скилидки чесън
черен пипер
сол
Почистеното и измито пиле се нарязва на порции, посолява се и се намазва обилно с масло и счукан със сол чесън (по същия начин се процедира и с бутчетата).
Така приготвеното пилешко се поставя на дъното на електрическа тенджера или огнеупорен съд с капак, залива се с доматения сок и останалото масло. Ястието се пече във фурна, покрито с капак или алуминиево фолио около 40 мин., за да се задуши добре.
По желание може да добавите към ястието и нарязана люта чушка - ако предпочитате пикантния вкус!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари