Печено пилешко с лимон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Печено пилешко с лимон
7522
Снимков материал: pixabay.com
Печено пилешко с лимон

Вместо стандартното пилешко в неделя, пробвайте тази високо препоръчвана от нас рецепта.

Съставки:

  • 2 големи лимона
  • 3 скилитки чесън, смачкани
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 кг пилешки каренца
  • 600 гр картофи, нарязани на големи кубчета
  • 3 стръка розмарин, без листата
  • 400 гр попарен зелен боб за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C. Изтискайте единия лимон, с другия нарежете на парчета.Смесете ¼ лимонов сок с чесъна, зехтина, пилето, картофите, сол и пипер в голяма тава.
Разбъркайте.  
  • Поставете лимонените резени върху пилето и картофите и поръсете с розмарин .
  • Печете за около 45 минути или докато пилето порозовее, а лимона се поизпече. Сервирайте със задушения боб.
  • Съвет на готвача: Ако нямате на разположение пилешки карета, използвайте пилешки крилца. И с тях става много подходящо.

    Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft