Печено пилешко със спанак, круши и синьо сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Печено пилешко със спанак, круши и синьо сирене
Печено пилешко със спанак, круши и синьо сирене
admin
Добавена от: admin
27488
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пилешки гърди без кост и кожа
морска сол и прясно смлян черен пипер
3 с.л. зехтин екстра върджин
1/2 ч.чаша червен лук, нарязан на кубчета
4 - 6 ч.чаши (1 голяма връзка) спанак, измит, подсушен, с отстранени дръжки
2 с.л. ябълков оцет
2 зрели круши, обелени, почистени от вътрешността и нарязани на парченца около 2-3 см.
2 с.л. прясно накълцан магданоз
3/4 ч.чаша синьо сирене, натрошено 

Загрейте фурната на 190 градуса. Оваляйте добре всяко парче пилешко в сол и черен пипер. В голям огнеупорен съд загрейте 1 с.л. зехтин и опържете гърдите по 2-3 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят. Прехвърлете съда във фурната и печете, докато пилешкото е напълно готово, около 15 минути.

Докато се готви пилето, загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган на средна температура и в него сотирайте червеният лук, докато омекне (2 до 3 минути). Добавете спанака и разбъркайте, докато се задуши. Подправете със сол и пипер и прехвърлете в голямо плато, или разпределете по равно между 4 чинии. Почистете тигана и загрейте останалата супена лъжица зехтин с оцета. Добавете крушите и внимателно загрейте, за да се затоплят. Добавете магданоза и разбъркайте. Подредете печеното пилешко върху спанака. Отгоре поръсете с топлите парченца круша и около 2 с.л. синьо сирене на порция. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft