1 бр. малко прасенце заедно с вътрешностите
2 ч.ч. (400 г) ориз
60 г мас
50 г стафиди
1 бр. лимон
3 глави лук
черен пипер
червен пипер
джоджен
магданоз
сол
Прасенцето се измива много добре и се посолява. Намазва се с мас и червен пипер и се трие с нарязан лимон. Оставя се да престои. През това време се приготвя плънката. В подсолена вода се сваряват измитите вътрешности - дроб, сърце, език, бъбреци, шкембе - и се нарязват на дребно. В 2-3 лъжици мас се задушава нарязаният на ситно лук, прибавя се измитият ориз. Задушаването продължава с 3 ч.ч. (600 мл.) вода, за да набъбне оризът. Когато водата изври, плънката се разбърква заедно с подправките - стафиди, джоджен, черен пипер, сол и магданоз. Пълни се вътрешността на прасенцето, доливат се 1-2 ч.ч. вода, зашива се със здрав конец и се слага в тава върху кръстосани лозови пръчки. Налива се 1 ч.ч. вода. Пече се на умерена фурна. От време на време се маже с мас и се полива със собствения си сос. Ако прасето е тлъсто се слага по-малко мас.