Печено телешко с чесън и розмарин

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Печено телешко с чесън и розмарин
26328
Снимков материал: pixabay.com
Печено телешко с чесън и розмарин

Пробвайте една нестандартна рецепта за телешкото и няма да съжалявате.

Съставки:

1,25 кг филе от телешко почистено

½ връзка пресен розмарин

¼ чаша зехтин

2 големи скилитки чесън, намачкани

Сол и прясно смлян черен пипер

2 ч.л. лек зехтин, допълнително

Медена горчица при сервирането

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 240°C.
Нарежете ситно 1 с.л. розмарин и го комбинирайте с чесъна и зехтина в малка купичка. Намажете обилно телешкото със сместа. Нанижете останалите стръкчета розмарин под връвките около телешкото. Подправете със сол и черен пипер.
  • Загрейте останалата част от зехтина в тиган и поставете в него телешкото. Обръщайте периодично и така за около 6 минути или докато покафенее. Поставете телешкото в тава и го полейте със сместа от тигана. Запечете за около 15-20 минути или докато се изпечет както на вас ви харесва.
  • Преместете телешкото от тавата в плато и го увийте с фолио. Оставете така за около 10-15 минути.
  • Махнете връвките и стръкчетата розмарин от месото. Нарежете телешкото на тънки парченца и го сервирайте заедно с медената горчица.
  • Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft