В купа се смесват млякото, водата, захарта и маята. Оставят се така около 10 минути, докато маята започне да се активира и шупне.
В кухненски робот или миксер с купа поставете брашното и солта. Добавете течността с маята и пуснете робота/миксера с приставките за тесто, докато сместа се събере на топка. Оставете топката да втаса (около 40 минути), така че да удвои обема си. Нарежете я на равни части - 8 до 10. Загрейте фурната на 220 градуса.
Омесете парчетата тесто и ги разточете в овални форми, след което ги поставете върху предварително намаслена тава, а отгоре им поръсете настърганото сирене/кашкавал, моцарелата и парченцата суджук. Повдигнете краищата на тестото нагоре, така че да се получи нещо като лодка.
Намажете краищата на тестото с разбито яйце, ако искате да получи красив цвят при печенето.
Печете на 220 градуса около 20 минути.
Пиде - турска пица със сирене
3 Април 2014
23901
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари