Пиде - турска пица със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пиде - турска пица със сирене
Пиде - турска пица със сирене
admin
Добавена от: admin
23901
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
1 чаена лъжичка сол
100 мл хладко прясно мляко
200 мл хладка вода
едно пакетче мая на прах или 15 грама прясна мая
половин чаена лъжичка захар
голяма топка моцарела
200 гр. настъргано сирене/кашкавал (Гауда, Ементал или подобно)
суджук, нарязан на колелца

В купа се смесват млякото, водата, захарта и маята. Оставят се така около 10 минути, докато маята започне да се активира и шупне. 
В кухненски робот или миксер с купа поставете брашното и солта. Добавете течността с маята и пуснете робота/миксера с приставките за тесто, докато сместа се събере на топка. Оставете топката да втаса (около 40 минути), така че да удвои обема си. Нарежете я на равни части - 8 до 10. Загрейте фурната на 220 градуса. 
Омесете парчетата тесто и ги разточете в овални форми, след което ги поставете върху предварително намаслена тава, а отгоре им поръсете настърганото сирене/кашкавал, моцарелата и парченцата суджук. Повдигнете краищата на тестото нагоре, така че да се получи нещо като лодка. 
Намажете краищата на тестото с разбито яйце, ако искате да получи красив цвят при печенето. 
Печете на 220 градуса около 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft