За дресинга:
¾ чаша чеснов сос
¼ чаша лют сос
3 супени лъжици пресен кориандър
За пилето:
2 цели обезкостени пилешки гърди
2 супени подправка за пиле (или подправки на вкус)
2 супени лъжици масло
За салатата:
зелена салата (нарязана или накъсана)
½ чаша пикантен кашкавал (например с люти чушчици или лют пипер) - настърган
шепа чери доматчета
1/2 връзка пресен лук
2 броя нарязано авокадо
тортила чипс
по желание - царевица или червен боб от консерва
сол и черен пипер на вкус
по желание - крутони
Смесете в купа съставките за дресинга, опитайте на вкус и доовкусете, ако е необходимо. Приберете купата в хладилника, покрита с фолио, до поднасянето на салатата.
Оваляйте пилешките гърди добре от всички страни с микса от подправки.
Смесете маслото и зехтина и ги загрейте в тиган с незалепващо дъно. Изпържете в мазнината гърдите, докато станат златисто-кафяви на цвят (от всички страни). Извадете месото от тигана, оставете го да поизстине, след което го нарежете на жулиени или хапки.
В подходяща купа или салатиера накъсайте салатените листа. Отгоре подредете пилешкото, след което прибавете и останалите продукти - доматчетата, авокадото, боба/царевицата, нарязания лук, чипса и настъргания кашкавал. Не се старайте да ги подреждате, просто ги наръсете върху салатата. Залейте всичко с охладения дресинг и поднесете салатата в индивидуални купички, по желание - с крутони.