Пикантна кашкавалена питка с три вида брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пикантна кашкавалена питка с три вида брашно
Пикантна кашкавалена питка с три вида брашно
admin
Добавена от: admin
9001
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

1 чаена чаша ръжено брашно

4-41/2 чаени чаши бяло брашно

2 чаши царевично брашно

2 1/4 ч.л. мая

2 чаши прясно мляко

1/2 чаша готварска сметана

3 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 яйца

1/2 чаша печени зелени люти чушки, наситнени (може да намалите количеството или да ги пропуснете/замените)

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

За пълнежа:

5 чаши настърган кашкавал

1/3 ч.л. лют червен пипер

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

1/2 ч.л. кимион

2 ч.л. царевично брашно

2 с.л. масло

Млякото, сметаната и солта в се смесват в тиган, загрят на среден огън. Сместа се сваля от огъня, охлажда се леко, прибавя се маята и при постоянно бъркане се добавя царевичното брашно до получаване на гладка смес. След това постепенно се прибавят яйцата, чушките и магданоза, и всичко се разбърква много добре. Постепенно се добавят и другите брашна, като се бърка непрекъснато, за да не се образуват бучки. Тестото се омесва добре на ръка - трябва да се получи гладка смес. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си двойно.

Докато тестото втасва, се приготвя плънката: кашкавалът се разделя в две купички. В едната се добавят пиперът, царевичното брашно, кимионът и магданозът. Тавата за печене се намазнява и маслото се загрява в тиган.

Върху набрашнен плот от втасалото тесто се разточва на кора с дебелина 2-3 пръста и се нарязва на парчета с големината на дланта ви. 2/3 от парчетата се овалват в разтопеното масло и после - в сместа с кашкавала. Подреждат се в тавата във формата на цвете - на кръгове. Най-външният кръг трябва да е от парчета без кашкавал. Питката се оставя да втаса отново до удвояване на обема си и се пече в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. Поръсва се с останалия кашкавал 5 минути преди да я извадите от печката.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft