2 с.л зехтин
250 г печурки, едро нарязани
1 скилидка чесън, нарязана ситно
1 връзка магданоз, листата
1 малка глава лук, нарязана на фини полумесеци
1 брой стъбло от целина, ситно нарязано
400 г домати от консерва, нарязани
1 брой червена люта чушка, почистена от семето и нарязана ситно
300 г спагети (или друг вид паста, без яйца)
Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган, сложете гъбите и ги пържете на силен огън 3 мин, докато потъмнеят и омекнат. Прибавете чесъна, пържете още 1 мин и изсипете в купа заедно с магданоза. Сложете в тигана лука и целината с останалия зехтин и запържете 5 мин до златисто.
Добавете доматите, лютата чушка и малко сол и изчакайте да заври. Намалете огъня и оставете соса да къкри без капак 10 мин, докато се сгъсти. Междувременно сварете пастата и ги отцедете. Залейте ги със соса, отгоре изсипете поелите чесновия аромат гъби и поднесете. В случай, че не постите, може да поръсите ястието с пармезан или настърган кашкавал - за разкош!