Пикантна разядка от пържени тиквички - няма спиране
3 Юни 2015
84958
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Тиквичката се обелва и нарязва на кръгчета с дебелина 2-3 мм. Яйцата се разбиват добре, а брашното с подправките и куркумата се смесва в купа. Всяко кръгче тиквичка се потопява в яйца, овалва се в сместа от брашно и след това се пържи в загрятото олио. Оставя се да изстине.
2. Чесънът се почиства и нарязва ситно. Изпържените тиквички, сиренето, киселото мляко и чесънът с подправките се слагат в блендер или пасатор с купа. Смилат се, докато сместа стане хомогенна. Просто и невероятно вкусно. Идеално като сос или просто върху филийка!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари