1 чаша кафява или зелена леща
1/4 чаша кокосово масло
1 голяма глава лук, нарязана
2 моркова, обелени и нарязани
4 скилидки чесън, счукани или смлени
2 с.л. пресен джинджифил, настърган или нарязан много ситно
1 консерва нарязани домати
1 чаша бульон (зеленчуков или пилешки)
1 чаша пресен или замразен грах
За пикантната смес:
2 с.л. смлян кимион
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. смлян сминдух (по желание)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч.л. смлян кардамон
1/4 ч.л. смлян кориандър
1/8 ч.л. счукан карамфил
1/8 ч.л. смляна канела
1/8 ч.л. лют червен пипер
Сварете лещата за около 45 минути, докато омекне. В голям тиган на умерен огън загрейте мазнината и задушете морковите и лука за 10-тина минути. Прибавете чесъна, джинджифила и подправките и задушавайте още 3 минути. Добавете доматите и гответе още 5-6 минути. След това сипете вътре бульона и оставете да заври. Щом закъкри, добавете лещата и граха и варете на бавен огън още 15 минути. Поднесете ястието топло.