Пикантни домати в буркани за зимата-Лесна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пикантни домати в буркани за зимата-Лесна рецепта
Пикантни домати в буркани за зимата-Лесна рецепта
3241
Пикантни домати в буркани за зимата-Лесна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Доматите са едни от най-популярните зеленчуци за консервиране. Те се ферментират, осоляват, мариноват, сушат във фурната , правят се доматен сок и различни сосове, като кетчуп или аджика. Доматите по еврейски за зимата се превърнаха в абсолютен хит сред домакините. Приготвят се с български и люти чушки и се затварят с найлонови капаци.

Маринованите домати по еврейски са рецепта за зимна консервация, която използвам вече пет години! Цялото ми семейство просто обожава тези пикантни домати с чушка. В крайна сметка те вървят добре с месо и всякакви гарнитури. Такава заготовка винаги трябва да бъде в къщата.

Мариновани домати по еврейски за зимата

Готовите домати излизат изключително вкусни: умерено солени, леко кисели, дори леко газирани. И всичките плодове са непокътнати. От посоченото по-долу количество продукти излизат 6 бидона по 3л. Месец и половина след готвенето можете спокойно да поглезите семейството си с това прекрасно завъртане.

Съставки: 

  • Домати 9 кг
  • Чушки 6 бр.
  • Люти чушки 3 бр.
  • Чесън 200 гр
  • Вода 6,5 л
  • Захар 3 чаши.
  • Оцет 500 мл
  • Сол 200 гр
  • Аспирин 18 бр.

Приготвяне:

  • Първо измийте добре зеленчуците. Почистете чесъна от люспите. Почистете чушките от семките и ги смилайте в месомелачка заедно с чесъна. Оставете 1-2 чушки просто да ги нарежете в буркани.

  • Поставете всичко в голяма тенджера, добавете вода, добавете захар и сол. Налейте оцет и разбъркайте добре. [варене на домати в буркан]
  • Поставете доматите в чисти, измити буркани. Поставете 3 таблетки аспирин във всеки буркан и поставете резени чушка. По желание можете да добавите листа от касис и клони от копър.

  • Залива се с изстиналата марината от чушки и чесън, всичко се захлупва с найлонови капаци и се слага в мазето (хладилника).
  • Важно: по-добре е да изберете твърди домати за ецване. Уверете се, че плодовете не са набръчкани или повредени. Добре се справят доматите от сорта Сливка . Можете спокойно да вземете домати, както зрели, така и зелени, това е въпрос на ваш вкус. Вижте и следната рецепта
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft