16-20 пилешки крилца
500 мл. кисело мляко
1 скилидка чесън
3 супени лъжици сол
малко сушен лук
1 чаена лъжичка смлян лют пипер
1,5 супена лъжица лимонов сок
200 гр. брашно
1 супена лъжица черен пипер
достатъчно количество олио за пържене
Измийте добре пилешките крилца, подсушете ги и отрежете връхчетата им. В голяма купа смесете киселото мляко с намачкания чесън, лъжичка сол, сушения лук, лютия пипер и лимоновия сок. В приготвената смес пуснете пилешките крилца, похлупете и оставете да се мариноват в хладилник около един час.
Смесете брашното с черния пипер и останалата сол. Извадете крилцата от маринатата, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в тиган с добре загрято олио, докато получат златист цвят. След това ги прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги допечете в предварително загрята фурна на 190 градуса около 20 минути. Изпечените крилца прехвърлете върху хартиени салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина, след което поднесете топли.