2 патладжана
5 с. л. кокосово масло или зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 с. л. настърган джинджифил
1 люта чушка
400 г чери домати или обикновени домати, обелени и ситно нарязани
50 мл сок от лайм или лимон
сол на вкус
варен ориз за гарниране
Патладжаните се срязват наполовина, нарязват се на резени от дъното към опашката, като остават свързани при опашката. Потопяват се за 20 мин. в съд със студена вода, обилно посолена. Измиват се и се подсушават. Намазват се с половината от маслото и се слагат във фурна, загрята до 180˚ С за 30 - 40 мин.
В хаванче се счукват заедно лукът, чесънът, джинджифилът и лютата чушка. Пикантната паста се слага в останалото сгорещено масло, разбърква се кратко и се добавят доматите. Посолява се на вкус и се подправя със сока от лайм.
Патладжаните се гарнират с пикантния сос.