750 гр. - 1 кг. пресни картофи
1 с.л. + 2 ч.л. зехтин
1/2 ч.л. морска сол
1 сушена люта чушка (най-добре накисната предварително в зехтин или маринована от буркан)
2 ч.л. сос Адобо (може да замените с пикантен доматен сос)
1 скилидка чесън
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. пресен лимонов сок
2 с.л. пресни листа от кориандър, нарязани
Загрейте фурната на 190 градуса. С нож разрежете картофите на половинки. Сложете ги върху тавичка. Поръсете с 1 с.л. зехтин. Добавете сол и объркайте с ръце, докато се покрият добре с мазнината и солта. Сложете във фурната за 30-35 минути, като разбъркате веднъж, докато станат златисти и омекнат. През това време: накълцайте лютата чушка на много ситно. Сложете в голяма купа. Прибавете 2 ч.л. сос Адобо. Обелете и смелете чесъна. Прибавете към купата с чушката. Добавете настърганата лимонова кора, лимоновия сок и останалите 2 ч.л. зехтин. Разбийте всичко добре, докато стане еднородна сместа. Докато картофите са още горещи, пресипете ги в купата с дресинга. Добавете кориандъра и леко объркайте, за да се смесят продуктите, така че да се покрият добре всички картофи.
Прехвърлете в широко плато и поднесете.