
Сложете боба в тиган с няколко лъжици зехтин, подправете със сол и черен пипер и дръжте на топло, докато приготвите скаридите.
Сложете зехтин в друг тиган и оставете да се загрее на умерен огън. Прибавете половината от чесъна и лютата чушка и ги запържете за 30-тина секунди, докато пуснат аромата си. Прибавете скаридите и пържете, докато станат готови. Извадете скаридите от тигана с решетъчна лъжица и оставете настрана. Прибавете в тигана доматите, останалия чесън и люти чушки и пържете минута-две. Върнете скаридите в тигана, заедно с лимоновата кора и магданоза. Разбъркайте, докато се смесят с другите продукти и махнете от огъня. Опитайте на вкус и подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо. Поднесете няколко лъжици от скаридите върху канапе от затопления боб.