320 г брашно с бакпулвер
80 г разтопено и охладено краве масло
1 яйце, леко разбито
250 мл прясно мляко
100 г натрошено сирене Фета
100 г резени шунка
50 г ситно нарязани сушени домати
2 с л ситно нарязани маслини Калмата
12 малки клончета розмарин
Фурната се загрява на 200 С. Форма за мъфини (12 броя) се намаслява. Брашното се пресява в голяма купа. Оформя се кладенче в средата, в което се изсипват маслото, яйцето и млякото. Тестото се разбърква добре, след което се добавят сиренето, шунката (нарязана на дребно), доматите и маслините. Отново се разбърква тестото няколко пъти. Разпределя се във формата. Отгоре върху всеки мъфин се поставя по една клонка розмарин. Пекат се 20 минути до готовност. Охлаждат се във формата за 1-2 минути, след което се изваждат. Прехвърлят се върху метална скара до пълно охлаждане. Съхраняват се във въздухонепроницаем съд.