Пикантни сръбски кюфтенца
22 Декември 2011
6419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
40 г пушен бекон
40 г пушен кашкавал
1 червена чушка
1 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
1 с. л. универсална подправка
Чушката се почиства и се нарязва наситно.
Кашкавалът и беконът се нарязват на дребни кубчета.
Прибяват се към каймата заедно с подправките.
Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.
От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се слага на скарата. Пече се до зачервяване. Поднася се с гарнитура от печени зеленчуци или сос по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари