Пикантно медено пиле с картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пикантно медено пиле с картофи
Пикантно медено пиле с картофи
admin
Добавена от: admin
20944
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле
сол
черен пипер
4 червени люти чушлета
1 кг картофи
3 лимона
100 гр лук
2 скилидки чесън
по няколко стръка пресен розмарин, мащерка и майоран
2 супени лъжици разтопено масло
5 супени лъжици зехтин или олио
на върха на ножа - индийско орехче и лютив червен пипер
3 дафинови листа
4 супени лъжици ром
2 супени лъжици мед
1 връзка зелен лук
 

Измийте пилето и го натъркайте добре с черен пипер и сол (отвътре и отвън). Почистете лютите чушки от семенната част и ги накълцайте, след което направете с остър нож джобчета под кожата на пилето и напълнете с накълцаните чушлета. Измийте картофите и ги нарежете на филийки. Настържете кората на лимоните (предварително добре измити), а сока изстискайте. Нарежете ситно лука и чесъна. Объркайте нарязаните картофи с лука, чесъна, лимоновата кора и дребно нарязаните зелени подправки. Загрейте в тавичка маслото и сложете в нея пилето, след което пъхнете в загрята фурна и печете около 50 минути, като заливате периодично с отделения при печенето сок. Прехвърлете овкусените картофи в друга тавичка, добавете лимоновия сок, сол, черен и червен пипер на вкус, индийското орехче и дафиновия лист. Прехвърлете готовото пиле върху зеленчуците и печете още 50 минути на 180 градуса. Смесете меда и рома, след което намажете с четка пилешкото с тази смес, малко преди да го извадите от фурната. Поднесете порционираното пиле с чесновите картофки и нарязания пресен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft