Открих тази рецепта в един вестник и реших, че комбинацията от кашу, чесън, кориандър и чушки е доста интригуваща. Правила съм тази рецепта няколко пъти и резултатът винаги е бил много добър.
Продукти:
1 чаша печени ядки кашу
6 с.л. накъсан кориандър
1/4 чаша зехтин
4 скилидки чесън (нарязани на едро)
2 с.л. соев сос
2 с.л. кафява захар
1 или 2 чушки пиперки (нарязани на едро)
1 с.л. сок от лайм и няколко кръгчета лайм за гарниране
Сол и прясно смлян черен пипер
1,3 кг. обезкостени пилешки бутчета без кожа
Начин на приготвяне:
Сложете кашуто, кориандъра, зехтина, чесъна, соевия сос, кафявата захар, чушките, сока от лайм и две с.л. вода в кухненския робот или пасатор. Разбъркайте докато получите паста. Добавете сол и черен пипер на вкус. Оставете си една трета от микса за да сервирате пилето с нея. Останала част ще използваме за да покрием пилето, при приготвянето му.
Поръсете пилешките бутчета със сол и черен пипер. След което ги намажете със направете смес. Ако имате време, можете да оставите пилешките бутчета да се охладят в хладилника за няколко часа, преди да ги сготвите. Когато започвате да приготвяте бутчетата, те трябва да имат стайна температура.
Загрейте скарата или грила на средна температура. Печете пилешките бутчета , като ги обръщате често, докато добият златист и хрупкав вид. Ако ги приготвяте на грил, това ще ви отнеме около 25-35 минути на средна температура. А ако ги приготвяте на скара, те ще бъдат готови за около 10-20 минути, в зависимост от скарата ви. Готовите пилешки бутчета се сервират с направената в началото смес, резени лайм и кориандър.