8 яйца от фазан
800g сурови наденички
1/2 ч.л. лют червен пипер
4 листенца градински чай, нарязани на ситно
малка шепа нарязан магданоз
1/2 ч.л. фино нарязани листенца мащерка
500g бутер тесто
1 разбито яйце
сол и черен пипер
Ако не може да намерите фазанови яйца, може да ги замените с пъдпъдъчи или с 4 по-малки кокоши яйца.
Сложете да заври вода в дълбок съд и сварете яйцата за 4 минути. Прехвърлете ги директно в студена вода и ги оставете да се охладят. Обелете наденичките и омесете суровото месо с подправките и лют червен пипер на вкус. Подправете със сол и черен пипер. Обелете внимателно яйцата. Разделете тестото на половина и разточете едната половина на четириъгълник с размера на формата, в която ще печете. Набрашнете формата и покрийте с тестото. Добавете пласт от сместа с наденичките, като оставяте малко място по краищата. Подредете обелените яйца в средата, като с палец правите леки вдлъбнатини под всяко – за по-голяма стабилност.
Оформете останалата кайма от наденичките около яйцата. Разточете другия лист тесто. Намажете краищата на долния пласт тесто с разбито яйце и покрийте всичко с втория пласт тесто, като притискате краищата, за да се залепят и леко ги накъдрите, извивайки нагоре, за да не излезе плънката. Намажете навсякъде с яйце и направете няколко красиви разреза на повърхността. Сложете в хладилник.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете ястието 25-30 минути, оставете го да почине няколко минути и сервирайте с прясна зелена салата или картофено пюре, а може и да оставите да изстине напълно – така ще е подходящо за пикник.