1 ч.ч. оризови спагети
1 ч.ч. ориз
500 г пилешки гърди
3 стръка зелен лук
1 стрък чесън
1/2 ч.л. сол
щипка пилешки бульон
2 с.л. краве масло
Пилешките гърди се измиват и режат на кубчета. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на колелца. Чесънът се почиства и измива. Нарязва се на ситно само бялата част от сръка. В дълбок тиган се слагат 2 с.л. краве масло. Поръсва се сол и съдът се слага на загрят котлон. Добавя се оризовата паста. Разбърква се с дървена шпатула и се оставя да се запържи за 2- 3 минутки. После се добавят зърната ориз, нарязаните лук, чесън и пилешко месо. Поръсва се щипка пилешки бульон. Налива се 400- 500 мл вода. Оставя се да се задушава под капак, на тих огън, 20 – 30 минути. Пилафът се разпределя в чинии.