Пиле а ла генерал Цо

вход през zajenata.bg
Пиле а ла генерал Цо
admin
Добавена от: admin
24011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешко месо от бутчета без кожа, нарязано на парчета по 2.5 см.
2 с.л. олио
6 малки сушени червени люти чушлета
1 с.л. смлян чесън
2 ч.л. смлян джинджифил
2 стръка зелен лук/пресен лук, нарязан на едро
1/2 ч.л. стрита люта червена чушка
1 и 1/2 ч.л. царевично брашно, разтворено в 1с.л. вода
1/4 ч.ч. печени фъстъци, счукани на едро
Марината:
3 с.л. китайско оризово вино или сухо шери
1 и 1/2 с.л. сос от стриди
2 ч.л. царевично нишесте
За соса:
1/4 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. оризов оцет
1 с.л. обикновен /светъл/ соев сос
1 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. захар
2 с.л. сусамено масло

Подготовка: Смесете продуктите за маринатата в дълбока купа. Поставете нарязаното пилешко месо в нея и го разбъркайте, за да се напои добре. Оставете го 10 минути. Смесете през това време в друга купа продуктите за соса.
Приготовление:
Загрейте тиган с дебело дъно на силен огън. Добавете олиото, като накланяте тигана, за да се намаже с него от всички страни. Прибавете лютите чушлета и оставете да се запържат около 10 секунди. Прибавете пилето и бъркайте интензивно малко повече от две минути. После добавете чесъна, пресния лук, джинджифила и стритата чушка. Пържете 1минута. Прибавете соса и оставете на огъня, като не спирате да бъркате още минута. Добавете разреденото царевично нишесте и бързркайте, докато сосът се сгъсти. Прехвърлете веднага в поднос /голяма чиния/, поръсете с фъстъците и сервирайте с бутилка хубаво бяло вино. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft